Marcel

Wie ben ik?

Ik werd op zondag 18 maart 1956 omstreeks 15 uur geboren in Heusden-Zolder. Tijdens mijn collegejaren moedigden enkele leraars van het toenmalige Heilig-Hartcollege (Heusden-Berkenbos) mij aan om poëtische teksten te schrijven. En dat ben ik tot vandaag blijven doen.

Gedurende vele jaren hield ik het enkel bij het schrijven van gedichten en trad ik er niet mee naar buiten. In 2007 maakte ik deel uit van het duo Akuta Luma. Terwijl ik mijn gedichten voorlas, begeleidde mijn collega mij op de piano en accordeon. Toen Akuta Luma in 2009 ermee ophield, bleef het enkele jaren stil.

In 2012 was ik werkzaam in het Sint-Dimpnaziekenhuis van Geel en daar ontmoette ik twee muzikale collega’s. De ene speelde dwarsfluit en de andere was violiste. Al gauw vormden wij met ons drieën het Aurora Collectief. Sfeervolle beelden ondersteunden onze voorstellingen. Vooral de programma’s “Gedichten van een oude monnik” en “Ziekenhuisverhalen” kenden succes. Door omstandigheden werden de optredens in 2016 echter stopgezet.

Momenteel worden mijn gedichten tentoongesteld op de Palliatieve Eenheid van het Mariaziekenhuis in Pelt, waar ik als vrijwilliger actief ben. De teksten worden ook regelmatig gebruikt op onder meer gedachtenisprentjes en dergelijke. Bovendien mocht ik in 2019 het najaarsconcert van harmonie De Verenigde Vrienden (Heusden) een eigen poëtische invulling geven als presentator. Dat was voor mij een nieuwe, aangename ervaring.