Leven

Ik wil God zijn

Ik wil de wereld veroveren en over alle landen heersen en koning en keizer zijn. Alles tegelijk.
Ik wil Filip en Mathilde zijn. Of neen, alleen Filip. Dat is ook goed.
Ik wil president zijn. Van Amerika en van alle landen waar ze een president hebben. Ik wil de prins zijn. Niet Laurent, maar de prins als een ridder op een wit paard. Dàt wil ik zijn.

Maar dan moet ik eerst leren paardrijden. Dat wil ik wel, want paarden zijn mooie, sterke, stoere dieren. Als ik dan ridder ben en op een paard kan rijden, dan wil ik er nooit meer vanaf komen, want paardrijden is niet zo vermoeiend als zelf stappen. Allez, dat denk ik toch.

Ja, de hele wereld wil ik veroveren. Zodat iedereen naar mij luistert en altijd ja knikt, behalve als ze neen moeten knikken. Ik wil dat iedereen voor mij kruipt en mijn hielen likt. Dat iedereen naar mij opkijkt alsof ik, ik weet niet wie ben. Ja, dat wil ik.

Ze moeten naar mij opkijken alsof ik hun leider ben. Een leider die hen door alle gevaren heen leidt. Een leider waar ze op vertrouwen. Die hen rust en vrede geeft. Ja, dat wil ik zijn. Maar ze MOETEN mij DIENEN, zodat ik de hele dag op mijne rug kan liggen.

Ik wil als een vulkaan zijn. Zo’n rokende berg. Altijd als een vulkaan op mijne rug liggen en als ik dan een sigaret rook, dan zeggen ze: “Kijk! Hij werkt!” Dàt is wat ik wil. Zelfs als ik niks anders doe dan een sigaret roken terwijl ik op mijne rug lig, moeten ze nog denken dat ik àlles doe.

Ja, een echte leider wil ik zijn. Zoals de paus, maar dan zonder dat lange kleed. De paus ja. En dan dragen zij mij op een stoel naar binnen en iedereen juicht en applaudisseert en roept mij toe hoe goed ik wel ben. Of ik ga op mijn balkon staan en spreek duizenden en miljoenen mensen toe. En dan mompel ik een paar woorden in alle talen van de landen waar ik over heers. Zo is iedereen blij en gelukkig en zeggen ze dat ik veel talen ken. Zo wil ik paus zijn.

Als een echte leider wil ik heersen.

Of neen. Ik wil geen koning of keizer zijn, geen prins of ridder op een wit paard of een leider of een uitvinder. En zeker geen paus.

Neen.
IK WIL GOD ZIJN !!

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *